Dr. Déri Katalin - fogorvos, gyerekfogászat, fogszabályozás

2007-ben szereztem meg fogorvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen Budapesten. Végzésem óta az egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján dolgozom. 2010-ben szakvizsgáztam gyermekfogászatból, majd ezt követően részt vettem a fogszabályozási szakképzésben is. Az egyetemen a betegellátás mellett részt veszek a magyar és angol nyelvű hallgatók oktatásában , illetve a tudományos kutatásokban. Speciális érdeklődési területem a fogyatékos gyermekek fogászati ellátása általános érzéstelenítésben.

A gyermekek első találkozása a fogorvossal, élményei a fogorvosi rendelőben egy életre meghatározóak lehetnek. Ezért kiemelten fontosnak tartom a kedves, türelmes bánásmódot, a közös hang megtalálását minden gyermekkel, hogy a fogászati kezeléseket ne rossz élményként éljék meg, hanem elégedetten, magukra méltán büszkén távozzanak a rendelőből.

A kusza fogazat és a harapási rendellenességek kezelése nem csak esztétikai szempontok miatt fontos, hiszen a hibás funkció, a nem megfelelően érintkező fogpárok akár súlyos  következményekkel járhatnak a későbbiekben. Sosem késő elkezdeni, az életkornak és rendellenességnek megfelelő fogszabályozó készülékekkel elvégzett kezelések minőségi változást hoznak, kisgyermekkortól az idősebb generációkig egyaránt.